NEF ANAOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

NEF ANAOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

28.02.2024 88

 

1-     Sınıflarımızda gerçekleştirilen bütünleştirilmiş kitap etkinliklerine ek olarak, Dilimizin Zenginlikleri Projesinin ,Çocukların sözcük dağarcıklarını genişleterek duygu ve düşünce dünyalarına katkıda bulunma,Kültür elçisi sözcüklerin çocuklarla buluşturulması,Çocukların bilinmeyen kelimelerin anlamlarını öğrenmesi hedeflerinin merkeze alındığı kitap etkinlikleri belirlendi. Ocak ayı kazanım ve kavramları ile uyumlu olarak,Dünyanın Ateşi Var,İglunun İçinde Ne Var?,İnci ile Lili,Meraklı Yolculukİsimli 365 gün öykü serisi kitapları Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamından etkinlik planlarının öğrenme süreçlerine eklendi. Okunan kitaplardaki bilinmeyen kelimeler, temalar çerçevesinde kart haline getirilerek sözcük duvarına asıldı. Kazanım ve kavramları ile etkinlik haline getirilmiş oyunlara ek olarak hikaye kartları ve küplerden kelime oluşturma oyunları oynandı. Projenin Ocak ayı hedeflerinden, çocuk edebiyatı alanında çalışan yazar  Sezer ORTADAĞ ile iletişim kuruldu. Yazar Sezer ORTADAĞ İle çevrimiçi olarak öğretmen, öğrenci ve veliler ile söyleşi  etkinliği gerçekleştirildi.

28-02-2024

28-02-2024

 

      Proje kapsamında etkileşimli kitap okuma için  “İgunun İçinde Ne Var?” adlı kitap seçildi. Etkileşimli kitap okuma yöntemleri kullanılarak;  göz teması, ses tonu, soru-cevap gibi çocukların dikkatini çekebilecek şekilde hikaye okundu. Çocuklarahikaye sonunda sorular soruldu. Olayın akışı tekrar edilmiş olundu. Çocuklara sınıfta önceden hazırlanmış olan buz getirildi. Dünyamızda enerjinin yanlış kullanıldığı ve bundan dolayı Dünya mızın etkilendiği konuşuldu. Dünyamızda bulunan buzulların da erimeye başladığı ve erirse nelerin olabileceği konusunda sohbet edildi. Buzullarda yaşayan hayvanların resimleri çocuklara gösterildi. Bu hayvanların isimleri söylendi.

Sınıfa getirilen buz masaya bırakıldı. Üzerine bir kutup ayısı bırakıldı. Zaman zaman buzun nasıl erdiği, erimeye başladığında neler olduğu konuşuldu.

   Masaya bırakılan kartlardan her çocuk birer tane alıp Dünya nın ateşinin çıkmaması ve hastalanmaması için neler yapılabileceğini anlattı. (Gereksiz lamların söndürülmesi, toplu taşıma araçlarının kullanılması, musluğun kapatılması, fidan dikilmesi…)

 

   Günün sonunda buzun tamamen eridiği gözlendi ve sonuçları hakkında sohbet edilerek etkinlik tamamlandı.28-02-2024

 

-        Ailemle kitap okuyorum etkinliği sınıfımız velilerin tarafından uygulandı.28-02-2024


Dönem sonu etkinlikleri kapsamında Sosyal Sorumluluk ve Kitap Okuma saati etkinliğinde " Ne Görürsün Bir Ağaca Bakınca?" isimli kitap etkileşimli olarak okunduktan sonra ŞİRİNLER VE UĞUR BÖCEKLERİ sınıfları tarafından Tema Vakfı' na çocuklarla birlikte fidan bağışı etkinliği yapıldı.28-02-202428-02-202428-02-2024Çocuk edebiyatı alanında çalışan Uzman Elif Büyükbiçer ile iletişim kuruldu. Etkileşimli Kitap okuma ve soru cevap etkinliği gerçekleştirildi.14:57