DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

15.04.2024 70

1-    Dilimizin Zenginlikleri Projesinin ; Çocukların sözcük dağarcıklarını genişleterek duygu ve düşünce dünyalarına katkıda bulunma, Kültür elçisi sözcüklerin çocuklarla buluşturulması, Çocukların bilinmeyen kelimelerin anlamlarını öğrenmesi hedeflerinin merkeze alındığı söyle-çiz etkinlikleri, uyaklı, zıt ve eş anlamlı kelimeler ile öğretilmesi planlanan düşün-bul etkinlikleri hedefleri doğrultusunda Mart ayı etkinlikleri planlanmıştır. Mart ayı kazanım ve kavramları ile uyumlu olarak Sıddık ile Fındık, Sefer Dede, Bahar Geliyor İsimli 365 gün öykü serisi ve EÇE kitapları Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamındaetkinlik planlarının öğrenme süreçlerine eklendi.

3-    Projenin Mart ayı hedefleri doğrultusunda tematik kelime kartları oluşturuldu. Çocuklar tematik kartlar kapsamında söyle-çiz ve düşün-bul etkinliklerini gerçekleştirdiler. Kazanım ve kavramları ile etkinlik haline getirilmiş kitapların dışında, güne başlama zamanlarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıflara göndermiş olduğu öykü kitapları da etkileşimli bir şekilde çocuklara okundu. Gerçekleşen etkinlikler ile çocukların kelime dağarcıkları zenginleştirildi, topluluk önünde sunum yapabilme becerileri geliştirildi, kültürel ögeleri tanımaları ve günlük yaşamda kullanmaları sağlandı. Gerçekleşen etkinlikler ile çocukların erken okur yazarlık becerileri geliştirildi, ses bilgisi farkındalığı oluşturuldu. Okulumuza davet edilene ‘Masalcı’ ile masal saati gerçekleştirildi.

Kazanım ve kavramları ile etkinlik haline getirilmiş kitapların dışında, güne başlama zamanlarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıflara göndermiş olduğu öykü kitapları da etkileşimli bir şekilde çocuklara okundu. Gerçekleşen etkinlikler ile çocukların erken okur yazarlık becerileri geliştirildi, ses bilgisi farkındalığı oluşturuldu.

Ailem Benim İçin Okuyor projesi kapsamında Beni Bu Kadar Çok Sevme Anne ( Ahmet NAÇ) isimli kitap okunarak veliler ile 3. Kitap kulübü buluşması gerçekleştirildi. Kitabımı Ben de Okuyabilirim isimli etkinlik kapsamında her çocuğa 1 kitap anlatma sorumluluğu verildikten sonra kitabın sınıf kitaplığına bırakılarak tüm sınıf ile paylaşılması sağlandı. Bu etkinlik ile çocukların topluluk önünde sunum yapabilme becerileri geliştirildi. Ailem Sınıfımda etkinliği ile Aile Katılımı planlaması yapılarak aileler tarafından hazırlanan bilmece kutusu, hikaye taşları oyunları tüm sınıf Katılımı ile oynandı.

Sınıfımızda "Dilimizin Zenginlikleri" projesi için ayrıca bir merkez oluşturuldu ve aile katılım çalışmalarında kullanılan materyaller(hikaye küpleri, hikaye taşları, hikaye kartları, bilmece kutuları) bu bölüme yerleştirilerek çocukların, bu materyallerden faydalanması sağlandı. Çocuklara Belirli Gün ve Haftalar doğrultusunda şiirler okundu ve tekrar ettirilip uyak konusunda dikkatleri çekildi.

15-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-2024